A föld legrégebb dugója...

2016-07-12

Igen az ember képzelete végtelen és akármit ki tud találni, de mi az igazság valójában? Miért pihennek ezek az autók mintha a tulajdonosok egyszer csak eltűntek volna a járműveikből. Ahhoz, hogy a rejtélyt megoldjuk, egy kicsit vissza kell kalandoznunk az időben. A helyszín Belgium, Chatillion falucska, a francia határtól nem messze. Hogy közelebb kerüljünk az igazsághoz észre kel hogy vegyük, hogy ez nem egy forgalmi dugó maradványa, hanem inkább hasonlít egy parkolóhoz!  

A második világháború alatt az amerikai katonák, lévén több évet töltöttek Európában, autókat is vásároltak maguknak az itt tartózkodásuk alatt. A háború végeztével a katonák vissza tértek az Egyesült Államokba, és úgy gondolták, hogy egy második körben az autóikat is haza tudják majd szállítatni a hadsereggel.  A hadseregnek, mint utóbb kiderült, esze ágában sem volt postaszolgálatként funkcionálni, így a rengeteg autó ott marad az katonai bázis közelében szépen sorba rendezve gazdájukat tulajdonosukat várva. 

Az évtizedekig állomásozó katonák több mint 500 autót hagytak hátra az enyészetnek bázisuk közvetlen közelében. A négy autótemető közül mára már csak egy maradt, melyben még mintegy 150 darab régi autó várja a végső útját, hogy pályafutását befejezhessen.

kövess minket:

Honlap és Webáruház készítés referenciáink

Ízelítő honlapkészítési és webáruház készítési munkáinkból


Honlapkészítés munkáink

Rólunk írták