Megdöbbentő hírek: mennyit ér egy gyermek élete?

2016-07-12

Azt már megszokhattuk, hogy távol-keletről érdekesebbnél érdekesebb hírek érkeznek. Más kultúra más szokásos és más értékrend, de azért az ember elvárna mégis egy szintet! De nézzük meg mi is történt: történetünk főhőse egy kínai házaspár, akik, ha lehet, a legmélyebben beleásták magukat az online játékok világába, olya annyira hogy szenvedélyükké, életükké  vált.  Valamilyen ok és interakció folytán azért mégis sikerült egy gyermeket összehozniuk, de mivel nem tervezték, és amúgy is jól jön a plusz pénz, eladták újszülött csecsemőjüket gyermekkereskedőknek, hogy a tranzakcióból kapott összegből virtuális javakat, online játék hozzáférést vásárolhassanak. Ha valaki bírja még idegekkel, akkor a történet folytatódik, mivel az idő múlásával született egy másik gyermekük is, akit szintén az előző testvéréhez hasonlóan eladták gyermek neppereknek, hogy az abból szerzett pénzből újból online játékszenvedélyüknek hódolhassanak!

Minden teremtmény ezen a földön ösztönösen ragaszkodik utódjához, és ha kell, akár élete árán is megvédi gyermekeit. Az ember büszke lehet, hogy évezredek alatt hova jutott, hogy már nem kőbaltát használunk, hanem billentyűzetet, meg okos telefonokat, sőt még az űrbe is kijutottunk, és nézzük meg hogy valójában hova jutott az ember.  „Homo homini Lupus est.” vagyis „Ember embernek farkasa”. Ez a valóság!  

Az interneten és digitális világokon keresztül ember manipulál embert, melynek következtében a normális valóságtól elrugaszkodott kicsavart értékrendű döntéseket is képes meghoz az ember. Hogy hol van az igazi veszély? Attól kell félnünk aki megfog egy fegyvert és lelő valakit? Digitális világunkban a cyber bűnözés sokkal nagyobb mérvű és a pszichológiai hadviselés és befolyásolás sokkal több emberhez jut el egy időben, mint ahogy egy golyó tehetné.  Az igazi veszély az igazi harctér a valóságos világból áttevődik a virtuális világba, napjain igazi harctere az INTERNET. 

kövess minket:

Honlap és Webáruház készítés referenciáink

Ízelítő honlapkészítési és webáruház készítési munkáinkból


Honlapkészítés munkáink

Rólunk írták