Domain regisztrálás, karbantartás e-mail szolgáltatás

Domain regisztrálás, karbantartás e-mail szolgáltatás

Mi lesz a megfelelő domain?

Sokan természetes módon a cégnevüket foglalják le mint domain, persze ez nem rossz, de valóban az Önök cégére fognak rákeresni a neten? A jó domainnak több kritériumnak is meg kell megfelelnie, a teljeség igénye nélkül felsorolunk egy párat:

  • rövid legyen, vagyis ne legyen megjegyezhetetlenül-leírhatatlanul hosszú
  • ékezetek nélkül is megállja a helyét
  • beszédes legyen a domain
  • fontos a megfelelő végződés kiválasztása

 

Ékezetes domain vagy normál domain regisztráljak?

Persze ékezetes domainek is megvásárolhatók, de lebeszélnénk a használatukról, lévén az emberek fejében megszokott már hogy a domainnevek ékezetek nélküli kis - nagybetűket és számokat tartalmazó nevek. Tehát ha valakinek azt mondjuk hogy az esküvő oldalon találtam egy jó cikket, akkor az eskuvo.hu oldalra fog ellátogatni és nem az esküvő.hu oldalra. Ezért javasolnánk, hogy domainek tekintetében maradjunk meg a hagyományos ékezetes karakter mentes verzióknál!

 

A .hu domainnek regisztrálási ideje:

2011. június 1- től kezdve a .hu magyar domainek regisztrálási és használhatósági ideje markánsan megváltozott. Köszönhető a módosításoknak a regisztrálást követő 2 munkanapon belül a domainek már használhatók, elérhetők, e-mail címek hozzá rendelhetők, sőt akár honlap is telepíthető hozzájuk. A végleges tulajdon bejegyzéshez továbbra is el kell telnie a 10 munkanapnak, de legalább már 2 napon belül használhatók.

 

Magánszemély vagy céges regisztráció legyen?

A domainek bejegyzése két féle képen lehetséges magánszemélyként, avagy cégként. Céges bejegyzéshez szükséges iratok aláírási címpéldány, cégkivonat és a domain regisztrálási űrlap. Magánszemélyként a regisztrálási űrlapon kívül nyilatkozat a személyi okmány számáról illetve a magánszemély aláírását igazolandó két tanúval aláírt hitelességi nyilatkozat. Természetesen ezeket a nyomtatványokat küldjük Önnek, amikor a domain kiválasztásra került. 

kövess minket:

Honlap és Webáruház készítés referenciáink

Ízelítő honlapkészítési és webáruház készítési munkáinkból


Honlapkészítés munkáink

Rólunk írták